Veerkracht
Veerkracht

Leer- & Veerkracht: Heleschoolbenadering veerkracht en welbevinden
Leer- & Veerkracht: Heleschool benadering veerkracht en welbevinden
Data presentatie
Inschrijven alleen voor onderwijspersoneel en ketenpartners van de buurt Goirle – Riel en Alphen.
“Zorgen voor je leerlingen door middel van zorgen voor je mensen.” Het klinkt misschien vreemd, maar gelukkig zijn kun je leren. Waarom leren we dat dan eigenlijk niet op school of bij de opvang? Kinderen die goed in hun vel zitten behalen betere leerresultaten, gaan met meer plezier naar school, zijn gezonder en hebben betere sociale contacten. Hetzelfde geldt voor leerkrachten, pedagogische medewerkers en andere professionals: de ervaren werkdruk is hoog en stress, verzuim en zelfs burn-out komen veel voor. Een hoge mate van welbevinden en veerkracht verhelpen én voorkomen deze problemen.
Binnen deze energieke en inspirerende bijeenkomst maken deelnemers kennis met het hoe, wat en waarom van welbevinden en veerkracht binnen hun organisatie. Uitleg over het belang van welbevinden op school aan de hand van wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden wordt afgewisseld met krachtige ervaringsgerichte oefeningen. De nadruk ligt op het doen en ervaren.
Na afloop van deze bijeenkomst…
…hebben deelnemers inzicht in het belang van welbevinden en veerkracht voor iedereen op school.
…weten deelnemers welke vaardigheden en eigenschappen bevorderd kunnen worden op school om dit te ontwikkelen.
…hebben deelnemers al enkele concrete handvatten om dat meteen te gaan toepassen.
Zelfs al na deze korte workshop ervaren deelnemers al meer positiviteit en optimisme en kunnen zij het een en ander meteen gaan toepassen!
Milou Segers
Vanuit haar achtergrond als sociaal psycholoog is zij al jaren werkzaam in het onderwijs. Als leerkracht en trainer brengt ze wetenschappelijke kennis in de praktijk. Haar focus ligt op het vergroten van welbevinden en veerkracht door te starten bij de basis: het versterken van veiligheid en vertrouwen in het lijf.
Leer- & Veerkracht is opgericht door dr. Rinka van Zundert vanuit een idealistisch doel: om bij te dragen aan een nieuwe generatie die veerkrachtig, gelukkig en compassievol is. Het Leer- & Veerkracht team bestaat uit bevlogen professionals met achtergronden in het onderwijs, de orthopedagogiek en psychologie. Daarnaast werken zij samen met specialisten op het gebied van leiderschap, groepsdynamiek, regieversterkend handelen en positieve organisatiepsychologie om een complete aanpak te kunnen bieden voor scholen
Janneke Deenen

Samen buurten
Leerkrachten die goed in hun vel zitten, ervaren minder stress en zijn daardoor beter in staat tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van leerlingen. Er wordt nogal wat van ons onderwijspersoneel gevraagd. De werkdruk ligt hoog, de problematieken nemen toe en we werken van Passend Onderwijs al toe naar Inclusiever Onderwijs. Met dit aanbod van Leer- & Veerkracht willen we aandacht besteden aan het welbevinden van het onderwijspersoneel van onze buurt.
Nicole Eijkemans is directeur op basisschool den Bongerd en denkt vanuit haar rol als directeur en vanuit haar persoonlijke ervaring met veerkracht met ons mee hoe we de expertise met betrekking tot veerkracht kunnen borgen voor onze buurt.
Lieneke Maton – van Gils werkt als Begeleider Passend Onderwijs in onze buurt. Zij is getraind in TA, Transactionele Analyse. Dit is een praktische theorie over gedrag en communicatie. TA leent zich voor training, coaching en zelfontwikkeling waarbij aandacht is voor jezelf als individu. Omdat hier raakvlakken liggen met veerkrachtig zijn, denkt Lieneke ook met ons mee hoe we de expertise van Leer- & veerkracht kunnen borgen voor onze buurt.